Produse

Cateva cuvinte despre presarea la rece

Uleiul presat la rece

Uleiul prin presare la rece implica zdrobirea semintelor fortand afara uleiul. Presele vin intr-o gama de dimensiuni variata, de la mici dimensiuni pentru uz casnic pana la prese comerciale imense. Semintele sunt lasate sa cada intr-un cilindru care contine un surub rotativ. Acest surub macina si zdrobeste semintele pana cand uleiul este extras. Gauri mici in partea de jos a cilindrului permite uleiului sa iasa intr-un recipient de colectare. Singura caldura generata este prin frecare, datorita surubului care descompune semintele, iar aceasta nu este suficienta pentru a deteriora principiile active.

De ce presat la rece?

Exista mai multe modalitati de a extrage uleiul din plante si seminte pe langa presarea la rece, de exemplu distilarea sau extractia cu solventi,. Dar, la extragerea uleiului din seminte, presarea la rece este de preferat. Aceasta asigura faptul ca uleiul rezultat este 100% pur si pastreaza toate proprietatile plantei.

  • Temperatura pe parcursul extractiei nu depaseste 40 ° C
  • Procesul nu implica utilizarea solventilor chimici
  • Pentru pastrarea uleiurilor nu se folosesc conservanti
  • Uleiurile isi pastreaza gustul delicat si extrem de aromat

O picatura pentru sanatate

Pe langa utilizarile traditionale, uleiurile presate la rece, consumate regulat, pe o perioada de minim 3 luni, in cantitatile specifice nevoilor dumneavoastra, aduc numeroase beneficii pentru sanatate. Uleiurile presate la rece sunt aproape toate, o sursa naturala de vitamine, care au un important rol de antioxidanti. Cele mai multe uleiuri contin de asemenea si acizi grasi esentiali cunoscuti sub numele de Omega 3 si 6. Acestia nu pot fi sintetizati de organism, insa sunt necesari pentru ca toate sistemele din organism sa functioneze corect, normal, inclusiv pielea, sistemul respirator, sistemul circulator, creierul sau diferitele organe.

Platferma - Harta fermelor din Romania

© 2016 IF DUMA TUDA